آشنایی با نحوه عملکرد پمپ ترمز. از مهم ترین بخش های ترمز است.

پمپ ترمز 3 کار مهم را انجام می دهد. 1.تبدیل نیرو مکانیک به نیرو هیدرولیکی 2.تقویت این نیرو 3.انتقال نیرو به چرخ ها

فشار اولیه وارد شده به پمپ ترمز. باعث می شود تا روغن داخل سیلندر اصلی آن. توسط لوله و کانال خاصی به چرخ ها منتقل می شود. همچنین این انتقال به واسطه این پمپ چند برابر می شود.

این پمپ ترمز و مخزن ترمز. در محفظه موتور و نزدیکی پدال ترمز. روی بوستر قرار گرفته است.

قطعات تشکیل دهنده پمپ ترمز عبارتند از;

1.مجموعه پیستون اولیه پمپ ترمز

2.مجموعه پیستون ثانویه

3.خار فنری پمپ ترمز

4.اورینگ و پیچ توقف پمپ ترمز

5.سنسور مایع ترمز پمپ ترمز

6.مخزن روغن

7.مجرای داخل سیلندر

8.سوپاپ کنترل فشار

9.خروجی

10.اتصالات به بوستر

11.سوراخ های تغذیه و جبران

12.واشر تشتکی

13.سوپاپ مرکزی

14.پین متوقف کننده

15.لاستیک های آببندی

16.خروجی مدار اولیه

17.میله انتقال نیرو

18.فنر برگشت دهنده

19.پوسته سیلندر اصلی پمپ ترمز

وظایف پمپ ترمز چیست؟

وظیفه نگهداری از روغن ترمز بعد از فشار دادن پدال ترمز. توسط راننده به سمت چرخ ها را برعهده دارد. مخزن روغن ترمز بر روی پمپ ترمز قرار گرفته است. که منبع ترمز نیز نامیده می شود.

پمپ ترمز,روغن را با توجه به لوازمی که داخل خود دارد. پس از فشار پدال توسط راننده و فشار بوستری که به این مخزن وارد می شود. با فشار سمت چرخ ها می فرستتد. و موجب گیرایی ترمز می شود.

آشنایی با نحوه عملکرد پمپ ترمز

سیلندریا سیلندر های اصلی, با یک یا دو مجرا به لوله های روغن ارتباط دارند. بالای آن ها هم مخزن روغن ترمز قرار دارد. که با یک سرپوش هوا دار پوشانده می شود. این در پوش اگر هوا نداشته باشد. نمی تواند فشار لازم را به روغن وارده کند. و در نتیچه کارکرد پمپ ترمز ناقص خواهد شد.

به محض فشار پدال ترمز, میل محور بوستر و سپس میل سوپاپ سیلندر اصلی جلوتر رفته و فنر مقابل سیلندر را جمع می کند.

میل محور بوستر و میل یا سوپاپ سیلندر اصلی که جلوتر می رود. فنر مقابل سیلندر که جمع می شود. روغن با فشار زیاد از مجرای خروجی پمپ به داخل لوله های روغن سیستم ترمز می رود.

این روغن بعد از طی مسافتی, در لوله های در نظر گرفته شده. وارد سیلندر چرخ ها می شود. روغن ترمز وقتی واردسیلندر می شود. کفشک با لقه ترمز را باز می کند.و وقتی پای تان را از روی پدال بر می دارید. فنر داخل سیلندر اصلی باعث پس زده شدن سوپاپ می شود.

علائم خرابی پمپ ترمز چیست؟

در صورت خرابی پمپ ترمز,و یا عدم کارکرد صحیح آن,روغن ترمز نمی تواند وارد لوله ها شود و جریان یابد.

1.عدم وجود تعادل در حین ترمزگیری

2.تغییر موقعیت پدال در حین عملکرد

3.عدم عملکرد ترمز

مخزن روغن ترمز چیست؟

این مخزن روغن مورد نیاز سامانه ترمز برای رسیدن به چرخ ها را تامین می کند. خروجی این مخزن هم در پایین آن قرار دارد.این خروجی به ورودی های دو گانه پمپ اصلی وصل است.این اتصال یا به صورت مستقیم صورت گرفته یا به وسیله لوله های لاستیک کوتاه عمل شده است.

روغن‌های ترمز موجود در بازار به 3 دسته تقسیم می‌شوند: DOT4، DOT3 و DOT5. دسته اول و دوم بر پایه گلیکول هستند. و می‌توانند آب را جذب کنند. روغن ترمز DOT5 هم از پایه سیلیکونی ساخته شده است و نمی‌تواند آب را جذب کند.

این روغن برای اینکه بتواند به درستی کار خودش را انجام دهد باید بعد از مدت زمان مشخصی تعویض شود. درصورتی که در شهر رانندگی می‌کنید، باید هردوسال یک‌بار روغن ترمز را عوض کنید. ساکنین شهرهای شمالی هم روغن ترمز را هر یک سال یک‌بار عوض می‌کنند.

در خرید و تعویض روغن ترمز باید نکاتی را رعایت کنید. اول اینکه، بعد از تعویض روغن، حتما هواگیری را در سیستم ترمز انجام دهید. روغن ترمز باید تازه باشد و در حجم‌های کمی خریداری شود. اگر این روغن در معرض هوا قرار بگیرد خاصیتش را از دست می‌دهد.

جلوگیری از خرابی پمپ ترمز

یکی از مهم ترین مواردی که در تعیین سلامت سیستم ترمز خودرو موثر است، کیفیت قطعاتی است که استفاده می‌کنید. به عنوان مثال اگر لنت ترمزتان از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است، احتمال اینکه گرفتار حوادث ناگهانی و خطرساز شوید بسیار پایین تر است.

برای کسب اطلاعات بیشتر از لوازم یدکی لیفان . سایر قطعات یدکی به سایت مراجعه نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

جستجو در سایت

درحال بارگذاری ...
بستن
مقایسه